BAC

http://www.tvrplus.ro/emisiune-tv-bac-922

„Dacă nu se duce Mahomed la munte, vine muntele la Mahomed. Această expresie descrie perfect emisiunea TV BAC, “profesorul” de matematică, română şi biologie care vine la tine acasă de luni până vineri.”

BAC 2011: Cea mai slabă promovabilitate din istorie şi licee în care toţi elevii au picat examenul. Ăsta a fost titlul care a ţinut prima pagină a presei româneşti vara trecută, o ştire care a scos la iveală o realitate pe care mulţi o ştiau, dar puţini voiau să o recunoască.

„De ce fără meditaţii nu se mai poate promova un examen de dificultate medie, cum este examenul de bacalaureat, care testează cunoştinţele pe care un elev ar trebui să le acumuleze în cei patru ani de liceu? Şi a cui este vina pentru rezultatele dezastruoase înregistrate în sesiunea de vară BAC 2011 – a profesorilor, din ce în ce mai slabi pregătiţi, a părinţilor, care se ocupă tot mai puţin de educaţia copiilor lor, sau a elevilor, care nu mai au niciun respect şi niciun interes pentru şcoală? Probabil că a tuturor, într-o măsură mai mare sau mai mică, iar un răspuns exact nici nu este atât de important, pentru că în România educaţia are multe puncte nevralgice, iar tratarea ei este un proces greoi, anevoios şi de lungă durată. În calitate de televiziune publică, TVR a decis să pună o piatră la temelia sistemului educaţional, lansând astfel emisiunea TV BAC, singura emisiune din România care oferă meditaţii gratuite elevilor care se pregătesc să susţină examenul de bacalaureat.

Realizată în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, TV BAC (ce a fost lansată pe 9 mai 2012) acoperă cele mai importante 3 materii: matematică (luni şi marţi), limba română (miercuri şi joi) şi biologie (vineri). Profesorii Delia Prisecan (biologie), Mihaela Trifu (română) şi Gabriel Vrânceanu (matematică) fac o trecere în revistă a celor mai importante capitole din materia pentru examen şi abordează subiectele de la BAC din anii anteriori.

 

Elevii care urmăresc emisiunea şi au întrebări sau nelămuriri pot accesa pagina de Facebook a emisiunii (facebook.com/TVBAC2012) unde vor primi răspunsurile celor trei profesori. În plus, tot aici vor găsi toate lecţiile dezbătute în emisiune.”

http://www.tvrplus.ro/emisiune-tv-bac-922

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s