Cultura 9

http://www.tvrplus.ro/editie-cultura-9-112463

 

Emisiunea „Cultura 9” începe sâmbătă, 18 mai, de la ora 9.30, la TVR 2, şi este prezentată de criticul de artă Dan Popescu. Subiectul central al primei ediţii este expoziţia „Human Body”, care a stârnit atât aprecieri pozitive, cât şi reacţii controversate din partea publicului.

Pornind de la polemica apărută în jurul acestei expoziţii, vor comenta pe tema raportărilor contemporane la corpul uman din perspective artistice, etice, ştiinţifice şi religioase invitaţii ediţiei – Laurenţiu Gheorghe (lector univ. Facultatea de Filosofie, Universitatea din Bucureşti) şi Vintilă Mihăilescu (prof.dr în antropologie). Ei vor fi completaţi de directorul Muzeului Antipa, Acad, dr. Dumitru Morariu, de scriitorul Vasile Ernu şi de criticul de artă Erwin Kessler.

„A avea corp nu înseamnă doar a trăi, ci înseamnă a trăi în societate. Fără o definire a valorii corpului, viaţa oamenilor nu mai are sens. Discursurile economice, politice sau religioase tratează cu patos acest subiect. Corpul trebuie alimentat cât timp există, el trebuie să funcţioneze împreună cu altele în armonie şi are parte de un ritual de trecere la sfârşitul zilelor. Orice spaţiu cultural îşi construieşte lumea pornind şi de la corp şi felul cum este el funcţional, ce-l însufleţeşte, cine-l locuieşte şi de ce?”, spune Dan Popescu.

Cultura 9 îşi propune să exploreze în fiecare ediţie câte un subiect cultural major în dezbateri inteligente, sistematizate, ghidate de personalităţi reprezentative ale culturii române contemporane. Emisiunea este prezentată de Dan Popescu – critic de artă, curator şi editorialist cultural.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s