Bun venit in Romania

 

Emisiuni inregistrate :http://tv-h.ro/bun-venit-in-romania/inregistrari-video

http://tv-h.ro/bun-venit-in-romania/

Deşi pare paradoxal, este posibil ca o lume întreagă cu tradiţii, curiozităţi, obiceiuri străvechi şi particularităţi inedite  să încapă într-o singură emisiune. Realizatoarea Simona Şerban vă va arăta cum în cadrul emisiunii „Bun venit în România”.

Pe acest spaţiu de eter îşi dau întâlnire oameni care au venit pe meleagurile noastre din cele mai deosebite colţuri ale planetei noastre. Sosiţi aici, fiecare cu povestea lui, fiecare cu destinul propriu,

şi-au pus energia şi strădania în slujba unei idei generoase: aceea de a face din România casa şi patria lor de suflet.

Toţi cei care vor fi prezenţi în emisiune, întâmpinaţi cu cuvintele calde „Bun venit in România!” au ajuns să iubească România. O declară simplu, sincer, fie că sunt încă aici sau viaţa i-a dus pe alte meleaguri.

Şi-au grefat pe propriul patrimoniu cultural, clădit prin educaţia de acasă, un mod surprinzător dar autentic de a fi şi români. În emisiune vor vorbi despre profesiile lor de credinţă dar şi despre uimirea de a fi descoperit pe „plaiurile mioritice” un patrimoniu de omenie, ospitalitate şi tradiţii care i-a fascinat.

Prin graiul lor, aceşti reprezentanţi ai seminţiilor care şi-au trimis solii în ţara noastră, recunosc cu bucurie că au intrat deopotrivă într-o ţară marcată de un dinamism contemporan dar şi de o zestre culturală şi etnofolclorică de basm.

„Bun venit in România!” este preţ de 50 de minute deopotrivă o carte de vizită şi o fereastră deschisă prin care oamenii ajung şi doresc să se cunoască. Emisiunea Simonei Şerban se doreşte a fi, de asemenea. Una din punţile culturale pe care România le întinde cu prietenie şi bună-credinţă către celelalte state ale lumii.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s